Van NSRC tot ARC

Amstelveense Rugby Club maakt al sinds 1963 rugby mogelijk in Amstelveen. Dat doet de club echter niet al sinds toen onder dezelfde naam. In 1963 is onder de naam The Netherlands Scottish Rugby Club (NSRC) de Amstelveense Rugby Club ontstaan. Bij gebrek aan eigen veld en clubhuis werd samenwerking met de Nieuwer Amstelsche Football Club (NFC) gezocht, en nam de club eerst deze naam aan. Vanaf 1987 ging de club zelfstandig verder als Amstelveense Rugby Club (ARC), en na 20 jaar in het eerste eigen clubhuis aan de Sportlaan verhuisde ARC door de bouw van het Amstelveen College naar de huidige locatie.

Inmiddels is ARC uitgegroeid tot een club met in iedere leeftijdscategorie 2 jeugdteams in de competitie, 3 senioren herenteams (in Ere-, 2de en 4de klasse), 2 dames teams (in Ere- en 3de klasse), het Wanderers-veteranenteam en gayteam De Lowlanders. ARC is een internationale vereniging met veel buitenlandse studenten, maar ook expats en hun kinderen, die de sport uit hun thuisland voortzetten in de buurt van de Amsterdamse hogescholen, universiteiten en bedrijven.

ARC biedt rugby op iedere leeftijd en niveau aan. Bij de jongsten ligt de nadruk op leren en spelplezier. Het krijgen van zelfvertrouwen, leren kennen van je eigen kracht en het opdoen van de belangrijke rugby-waarden respect, discipline en kameraadschap staan voorop. Later krijgt de competitieve component een grotere rol, al willen natuurlijk ook de jongsten graag winnen! We streven er naar zowel een dames- als herenteam in de Ereklasse te hebben, en met de recente promotie is dit ook wat we doen.

We zijn er trots op dat we deze teams grotendeels kunnen vormen met spelers uit onze eigen jeugdopleiding. Er speelt al menig ‘derde generatie’ speler (ook bij de meisjes!) bij ARC. Dit alles wordt gedragen door een grote groep enthousiaste vrijwilligers, die de handen uit de mouwen steken op en rond het veld. Zonder de hulp van alle leden, hun ouders, supporters en de gulle bijdragen van onze Sponsoren kunnen we de club niet draaiende houden, vandaar dat we iedereen die iets doet zeer erkentelijk zijn. Samen maken we ARC een club om trots op te zijn.