Bijdrage van Sander van der Loos

Zaterdag 21 november kwamen de cubs weer in grote getale naar de Amstelveense R.C. om dit keer te strijden voor de grote battle tussen de animals, de Wasps, de Sharks en de Lions. Stephan & Sander B hadden de Wasps onder hun hoede, de Sharks werden klaargestoomd door Sander vdL en de Lions werden gecoacht door Diederick en Erik. Dat alles onder de strenge doch rechtvaardige begeleiding van Stefan C als hoofd van de arbitrage.
Vanaf 09:30 werden de lijnen al gekalkt, de stootkussens rond de palen bevestigd en de vlaggetjes op de goede plekken geprikt door Diederick & Sander B onder aanvoering van Stephan dO zodat ons kroost zich veilig anderhalf uur kon uitleven op elkaar.

De eerste wedstrijd was tussen de Wasps en de Sharks. De Wasps oogden wat nerveus in de voorbereidiing en coach Stephan huiverde al bij het zien van de gestroomlijnde warming-up van de Sharks. De Wasps misten helaas Seyfo en StijnvL in de 1e rij die door ziekte en/of pijnlijke ledematen thuis hadden moeten blijven, dus er moest wat geschoven worden voor een optimale opstelling. De Sharks waren op volle sterkte en hadden maar 1 missie voor deze zaterdag en dat was de hoofdprijs winnen! 

De wedstrijd ging zeer gelijk op en lichte regen in combinatie met de lage temperatuur zorgde voor een moeilijk hanteerbare bal. De scrum van de Wasps onder aanvoering van Jaden, die weer op een andere positie moest spelen was sterk met Xavira, Thijs en Teunis op de 2e rij. De derde rij met Emely, Rijk en Jesse zorgde voor een sterke verdediging met ouderwets veel mooie tackels. Milan speelt elke week beter op de scrumhalf en is ongrijpbaar als hij aan de haal gaat met de ovale bal! Ook in de 3/4-lijn een interessante tactiek, waar Pieter het eens op de center mocht proberen naast Maxim als spelverdeler op de flyhalf. Samen met Thomas V en Lukas zorgden zij voor veel gevaar, sidesteps en trys. 

De Sharks waren klaar voor de strijd tegen de Wasps en met Nijs, Selma en Jamie op de 1e rij zetten ze de scrum van de Wasps regelmatig naar achteren. Jacob en Rossano gingen voorop in de strijd met sterke runs en Morris en Charlie zorgden voor de tackels en rucks. 

Tries vielen over en weer van Pieter en Thomas voor de Wasps en Rossano en Jacob voor de Sharks. Na een snelle tap en dummy van Judah die de bal aan een aanstormende Morris C gaf, brak laatstgenoemde door een aantal tackels heen maar stuitte op de altijd tackelende Mik. Gelukkig was daar Mees die perfect getimed en op volle snelheid in support liep, ving de offload van Morris en zijn 1e try scoorde. Met hangen en wurgen hield de verdediging stand van de Sharks en uiteindelijk wonnen zij met 17-10.

De tweede wedstrijd ging tussen de Sharks en de Lions. De Lions misten Cem dus ook zij moesten wat aanpassingen makken in de scrum. Wiebe speelde weer op de hooker en stortte zich vol overgave in elke ruck. Bart, Nico en Elijah zorgden voor voorwaarts momentum door goeie runs en pick & go.  Op de derde rij namen Levi, Zeeger en Danny de verdediging voor hun rekening en zorgde Tycho vanaf de nummer 8 voor veel terreinwinst met zijn kenmerkende runs. Nieuw duo Boris en Morris op scrumhalf en flyhalf zetten hun driekwartlijn aan het werk, waarbij Luca, Maes en Alexander met hun snelheid voor gevaar zorgden in het midfield.

Wasps in the lead

Het spel ging op en neer en ook dit was een heel gelijkwaardige wedstrijd. Tries van Tycho en Luca zorgden voor 10-0 een voorsprong van de Lions. De Wasps lieten de koppen gelukkig niet hangen en kwamen ijzersterk terug. Na veel fases stonden ze op de trylijn van de Lions en toen pakte Jamie de bal op via de blindside en lukte het hem nog net om binnen de lijnen te blijven met drie man op zijn nek. Daan raakte helaas geblesseerd toen hij een groepje Lions over zich heen kreeg en moest het veld verlaten met een gekwetste knie. In de slot fase van de wedstrijd bleven de Sharks weer aandringen door goeie runs van Thomas P, Yannick en Mark, waarbij laatstgenoemde de bal achter de trylijn wist te brengen. Score 10-10. De dropkick was lastig, zo’n 15 meter rechts van de palen, maar Fedya raakte hem perfect en de bal vloog door de palen. Eindstand 12-10 voor de Sharks.

De Sharks hadden de zo graag gewilde overwinning in de tas! Als laatste wedstrijd heeft iedereen die nog wilde spelen een partijtje tegen elkaar gespeeld, waarbij nog mooi rugby werd laten zien met een paar prachtige tries, o.a. weer van Thomas V en Tycho.

Het was hoe dan ook een heerlijke (en koude) rugbyochtend waarbij de opkomst wederom heel groot was en de vooruitgang elke week zichtbaar is. Ik hoop dat we ons snel weer kunnen meten tegen andere clubs en dat er dan ook weer lekker veel ouders kunnen komen kijken. Tot die tijd maken we er gewoon het beste van en hopen we dat we de spelers even enthousiast kunnen houden als ze afgelopen tijd zijn geweest! 

Dank aan de ouders die elke week zulke mooie fotoreportages maken, met deze week Caro, de moeder van Maes! 

En daar sluiten we ons graag bij aan. Kun jij ook van die mooie verslagen maken als Sander? Laat het ons dan weten en kom het STUDS-nieuwsbrief team versterken. Stuur een mailtje naar marcomm@arcrugby.nl.