Trots Coach Zaterdag in De Beach

Wat een heerlijke dag in "De Beach" vandaag (in Alsmeer). Wat waren onze jongens enthousiast en gedreven. Team vloog uit de startblokken. ARC A zette de tegenstander steeds vol onder druk. Gaven elkaar support om de tegenstander naar de grond te krijgen. Beschermden de bal en hun teamgenoten met felle rucks. De eerste wedstrijd werd dan ook terecht gewonnen.

Vervolgens speelde ARC A een heroische pot tegen Waterland. Deze grote beren kregen de winst niet cadeau. In een stevige met daarin een uitblinkende Vassilli en een excellerende Eliel trokken we net aan het kortste eind.

In de derde pot tegen Haarlem kon ARC de teleurstelling niet helemaal van zich afschudden. Als de wedstrijd wat langer had geduurd hadden we ze nog gepakt.

ARC A werd derde en mocht om de bowl gaan spelen. Ik vroeg de jongens of ze lol hadden. Er werd goedkeurend geknikt, ik vroeg of ze genoeg de bal kregen (Vassilli wilde nog wel wat meer de bal krijgen).

Ik vroeg of iedereen veel tackels kon maken en ook daar werd instemmend op gereageerd. Ik vroeg of iedereen wel genoeg tries scoorden, daarop gaven Sebastian en Lucas aan dat ze nog wel een derde try wilden maken. Nou dat hebben we in de overige wedstrijden gedaan. Tot slot mochten zij nog als kers op de taart meespelen in de cupfinale met team B.

Zij hebben zich ook daar heerlijk laten gelden en mochten zo toch nog kampioen worden. Mooi dat dat kon. Wij zijn tenslotte een club!

Iedereen heeft vandaag een beker gewonnen, plezier gehad en op bepaalde momenten gave dingen gedaan. Ik ben trots op de jongens, de coaches en wil alle ouders bedanken voor hun positieve bijdrage vandaag.

Harmen De Jong

De Beach Alsmeer Rugby tornooi

1 thought on “Trots Coach Zaterdag in De Beach”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *